Dlaczego Da Vinci?

Naszą misją jest rozbudzanie kreatywności, ciekawości i otwartości na świat. Rozwijamy w najmłodszych empatię i kompetencje społeczne. Stawiamy sobie za cel wartości, potrzeby i marzenia każdego człowieka nie tylko tego małego ale też i dużego. Jesteśmy organizacją, która rozumie, wspiera i dale możliwości do rozwoju. Wierzymy w ideę edukacji włączającej i międzypokoleniowej.

Poznaj nas i razem z nami pomóż dzieciom budować im swój świat

dr Magdalena Markowska

Fundatorka i prezeska fundacji. Psycholożka i doktorka pedagogiki. Zajmuje się diagnozą i terapią dzieci w spektrum autyzmu oraz obejmuje wsparciem całe rodziny.Inicjatorka działań Fundacji. W naszym środowisku„Kocia Mama”, bo od niej wszystko się zaczęło.

lek. med. Tomasz Małkiewicz

Fundator i wiceprezes Fundacji. Lekarz i społecznik, który od zawsze dobro innych stawiał ponad swoje. Propagator wczesnego rozpoznawania zaburzeń ze spektrum autyzmu. Lubi jazdę motocyklem i słucha dobrego rocka.

Katarzyna Sokołowska

Dyrektorka naszego przedszkola Akademia Kota Leonarda. Pedagożka i trenerka umiejętności społecznych. Działa z dziećmi i sprawuje nadzór pedagogiczny. W akcji Zbuduj z nami szkołę pełni nadzór inwestorski nad rozbudową.Lubi jak wszystko jest na swoim miejscu. Zaangażowana mama Zuzi- naszego najmłodszego kociaka.

Magdalena Gutowska

Nauczycielka, oligofrenopedagożka i terapeutka wybiórczości pokarmowej. Prowadzi zajęcia z naszymi przedszkolakami stwarzając im inspirującą przestrzeń do rozwoju. Miłośniczka Harrego Pottera, kotów i puzzli.

Karolina Szymańska

Nauczyciel, neurologopeda. W Fundacji zajmuje się wczesnym wspomaganiem rozwoju mowy dziecka. Zawsze znajdzie wspólny język z naszymi przedszkolakami. Empatyczna i ciepła. Posiada talent literacki- to ona opowiada Wam historię oczami kota w naszej książeczce Kot Da Vinci. Królowa gadżetów.

Karolina Brzoska

Pracownica administracyjna. Prowadzi biuro, umawia konsultacje, sprawdza aby wszystkie cyfry się zgadzały. To z nią macie pierwszy kontakt. Mówimy na nią Młoda, a właściwie wszyscy tak na nią mówią. Nie ma dla niej rzeczy niemożliwych. Miłośniczka szybkich czterech kółek.